Historien bag Nordjysk CNC Teknik ApS

Virksomhedens historie skrevet af Preben Larsen

Firmaet blev officielt stiftet 1. juni 2006. Forud herfor lå dog mange overvejelser og spekulationer. Ikke kun for mig, men så sandelig også for min kone Lene.

Mit arbejdsliv havde i foråret 2005 ændret sig, da vi, som var ansat på drejeværkstedet på Carnitech A/S, fik meddelelsen om, at vores afdeling skulle nedlægges og flyttes til Østeuropa. Tanken om at min hverdag skulle til at se helt anderledes ud fik mig og flere andre til næsten at miste modet.

​​Hvad nu?

Jeg havde været rigtig glad for mit arbejde hidtil, som var afvekslende og udfordrende, selvom man egentlig blot passede sin egen maskine. Opgaverne var mange og forskelligartede, hvilket gjorde arbejdet som maskinarbejder/cnc-operatør endnu mere interessant. Og i øvrigt tjente jeg jo egentlig også en relativt god løn. I den periode kunne jeg slet ikke forestille mig, at jeg skulle lave andet.

I perioden fra foråret 2005 gik spekulationerne og snakken med Lene meget på, hvad der nu skulle ske. Ville jeg mon være i stand til at finde et job, som jeg ville blive ligeså glad for? Jeg besluttede dog hurtigt, at jeg var nødt til at søge andre græsgange, for jeg var og er stadig maskinarbejder af hjerte. Og et job som smed vidste jeg med sikkerhed ikke ville være mig.

Et job som cnc-operatør et andet sted var én af mulighederne, da manglen på uddannet arbejdskraft var stor - og stadig er det. Men jeg ville jo samtidig også gerne have et arbejde tæt på vores hjem. Det havde jeg jo været vant til det meste af mit arbejdsliv bortset fra perioden på seks måneder, hvor jeg var i Slovakiet for Carnitech

Perioden i Slovakiet lærte mig dog arbejdsmæssigt at stå på egne ben. Savnet til familien var stor, men efterfølgende har jeg været glad for, at jeg tog udfordringen op til trods. Det værste var dog, at jeg ikke havde helt styr på, hvad jeg skulle, når jeg kom hjem.

Beslutningen om at blive selvstændig

Snakken om at starte selvstændigt havde dog strejfet os. Men det var mest ment som ”gas” i starten. Men jo tættere vi kom på afslutningen af ”Slovakeventyret”, des mere seriøse blev idéerne om selvstændighed. Så en skønne dag kiggede vi på hinanden og sagde næsten samtidig: ”Vi gør det sgu!” Og det gjorde vi så. Da Lene er regnskabsuddannet, fandt vi også ud af, at vi udgjorde den perfekte sammensætning til at gå i gang.

Der var dog ikke nogen af os, der før havde haft lederstillinger i tidligere jobs. Men det måtte være én af udfordringerne.

Gazellevirksomhed fire år i træk

I 2013, 2014, 2015 og 2016 fik virksomheden tildelt Børsens Gazelle-pris, hvilket er et bevis på, at vi rent faktisk kom i land med at starte virksomhed på trods af de mange spekulationer forud.

Nordjysk CNC Teknik ApS

Banesvinget 5, 9530 Støvring

​CVR: 29603251​